CMDA'S 29th Annual Conference: Communication and Compassionate Care in Colorado

CMDA-The Colorado Society for Post-Acute and Long-Term Care Medicine Presents CMDA's 29th Annual Conference

PALTC 2024: Communication and Compassionate Care in Colorado

Friday, April 19, 2024; Denver PPA Event Center, 2105 Decatur Street, Denver CO 80211

Time	Topic	Speaker
	7:00 - 8:00 a.m. Breakfast with Exhibitors	
8:00 – 8:10 a.m.	A Conference on Communication and Compassion	Sing Palat, MD, CMD
8:10 – 8:20 a.m.	CHCA Trends in the LTC Profession (10 min. M)	Jenny Albertson, NHA, QCP
8:20 – 8:45 a.m.	Complicated Pain Management: Addiction, Tolerance or Both (25 Min. C)	Monica Ott, MD, CMD
8:45 – 9:10 a.m.	Diabetes Management in PALTC: A Brief Update (25 Min. C)	Naushira Pandya, MD, CMD
	9:10 – 9:15 a.m. Questions & Answers (5 Min. C)	
9:15 – 9:50 a.m.	Keynote address: Creating Cultural Transformation Through the Art of Belonging (35 Min. M)	Diane Sanders-Cepeda, DO, CMD
	9:50 – 9:55 a.m. Questions & Answers (5 Min. M)	
	9:55 – 10:20 a.m. Break with Exhibitors	
10:20 –10:45 a.m.	Managing Behaviors in PALTC – How to Do it Better (25 Min. C)	Kimberly Bryant, MHA, LNHA, CMDCP
10:45 – 11:10 a.m.	Post Pandemic CamDucky Derby (25 Min. C)	Greg Gahm, MD, MS, FACP
	11:10 – 11:15 a.m. Questions & Answers (5 Min. C)	
11:15 – 11:25 a.m.	CDPHE Update for CMDA (10 Min. M)	Jo Tansey
11:25 – 11:50 a.m.	Strategies to Prevent the Spread of Antimicrobial Resistance in Colorado (25 Min. C)	Christopher A. Czaja, MD, DrPH
	11:50 - 11:55 a.m. Questions & Answers (5 Min. M)	
	11:55 a.m 12:55 p.m. Lunch with Exhibitors	
12:55 – 1:20 p.m.	How to Have the Conversation About Advance Care Planning (25 Min. M)	Hillary Lum, MD, PhD
1:20 – 1:35 p.m.	Telligen Update: Together We Can Accomplish So Much (15 Min. M)	Christine LaRocca, MD
1:35 – 2 p.m.	Tai Chi in Post-Acute and Long-Term Care: Why Do it and How Do I Make it Work? (25 Min. M)	Elizabeth Eckstrom, MD, MPH, MACP
	2:00 – 2:05 p.m. Questions & Answers (5 Min. M)	
	2:05 – 2:30 p.m. Coffee with Exhibitors	
2:30 – 2:55 p.m.	Speech Language Pathologists' Role on the Care Team (25 Min. M)	Samantha Conley, MS, CCC-SLP
2:55 - 3:20 p.m.	How to Sell Deprescribing of Antithrombotics and CNS Medications (25 Min. C)	Monica Ott, MD, CMD
	3:20 – 3:25 p.m. Questions & Answers (5 Min. C)	_
3:25 – 3:50 p.m.	New Dementia Medications (25 Min. C)	Cari Levy, MD, PhD, CMD
3:50 – 4 p.m.	Best Pearls of the Day (10 Min. C)	Allison Villegas, PA-C Leslie Eber, MD, CMD

Approved for 6.0 CMEs; 2.5 Management hours, 3.5 Clinical hours.